Boris Johnson şi înfrângerea de la Westminster. Prințul Filip a Murit, Dumnezeu salvează Regina de Coronavirus şi Monarhia Engleză. Regalii în şah închişi la Buckingham Palace.

citeste versiunea originala 🇮🇹

de Luca Vincenti

Stimate Cavaler, Stimat Coleg Scriitor, Distins Sir Boris, dar mai presus de toate Ilustrul și Distinctul Premier Johnson reprezentant al unei Democrații Solide și al unei Vechi Monarhii, doresc să vă comunic următoarele:

„God Save the Queen

1 April 2020

Sir Boris,

astăzi este deja prea târziu pentru a spune „supușilor” voștri #să_rămână_acasă când Prințul Charles se dovedește a fi pozitiv pentru COVIDS19 si zvonurile din castel ar sugera că, de câteva zile, la Palatul Buckingham, se odihnește trupul neînsuflețit al foarte înaltului Rege Filip al Angliei, decedat din cauza epidemiei de Coronavirus (1).

fonte https://www.lettera43.it/boris-johnson-10-cose-da-sapere/?refresh_ce

O epidemie pe care ați definit-o mai întâi ca o răceală, apoi o gripă puternică care trebuie abordată prin „obținerea imunității de turmă și prin acceptarea morții premature a celor dragi„.[2] Sir ne întrebăm, dar și pe cea al Regelui, al Prințului și a Reginei? Sperăm că această scrisoare va ajunge la Ilustra și venerabilă Regină și că va putea să vă judece singură opera Dumneavoastră, Sir Boris!

Iertați-mă, Sir Boris, dacă țin acest stilou cu dispreț și știu că vi se pare oarecum ca sabia lui Robin Hood, care dintr-odată iese din scrâșnitul pădurii Sherwood și se vâslește sub nasul Dvs, dar dacă Dvs batjocoriți poporul meu, Statul meu, politicienii noștri, trebuie să vă reamintesc că sângele meu este cel  gens romana, iar Italia este Patria mea …

Sir, Stimate prim-ministru, nu înțeleg de ce atâta furie împotriva noastră, a latinilor, împotriva drapelului Italiei, acel care, într-un fel, este și drapelul Dvs. Mă refer la Crucea San Giorgio, cea a lui Godefroy de Bouillon din cruciade.

Steagul Republicii Genova pe care l-am dat în concesiune Reginei de secole, dar de 248 de ani nu am văzut impozitele plătite pentru concesiune[3]. Este steagul pe care îl ridicați încă în vânt pentru a identifica Anglia Voastră.


Il sindaco di Genova Marco Bucci con la bandiera della citta che verra festeggiata il 23 aprile. Genova, 12 aprile 2019. ANSA/LUCA ZENNARO

Sir, să facem puțină ordine și să începem de la început, pentru că adevărul mă interesează cel mai tare. Era la începutul lunii martie când mulțimea de italieni zgomotoși (pe care Dvs ați batjocorit-o), cânta imnul național pe balcoane, în timp ce militarii armatei italiene adunau mii de cadavre închise în saci și identificabile doar prin etichetă.

Vi s-a părut amuzant că guvernul italian a decis lockdown ca o măsură draconică de a-și proteja poporul și prietenii apropiați din țările Uniunii Europene? Nu chiar toți prietenii (sic!) așa cum știm cu toții, dar totuși vecini de casă.

Acesta era momentul în care consilierii Dvs, pe de o parte, vă îndemnau să nu luați măsuri restrictive, în timp ce alți profesioniști vă îndemnau să aplicați amarul tratament al lockdown-ului. Și anume? A închide totul, Sir, pentru a nu oferi epidemiei un avantaj suplimentar de a ataca și infecta toată lumea în mod rapid și răspândit.

La urma urmei, Sir Boris, soluția pentru o profilaxie corectă al Coronavirusului există, dar Dvs ați preferat să ascultați ceea ce vă convenea, adică o parte din colegiul Dvs de consilieri medicali: „nu închideți nimic”, deoarece vă temeați că lockdown-ul, blocarea țării și a economiei ar fi fost mai grave decât boala în sine.

Sir, evident că această opțiune de a nu bloca nimic vă convenea, deși alți medici ai Dvs v-au sfătuit împotriva unei astfel de strategii. Sir Ferguson însuși – cel mai bun consultant al Dvs – vă informase că „totul deschis și nicio măsură” ar produce un masacru pe insula Reginei Angliei și ar fi ucis multe persoane (aproximativ 250.000 britanici pînă la sfârșitul anului, conform estimării omului de știință), dar opțiunea lui Ferguson la acel moment nu ați considerat-o „convingătoare”.

De ce? Poate că blocarea, închiderea a tot, ar fi lovit mortal – după părerea Dvs – economia Regatului Unit? Sir, vă reamintesc cu tot respectul că morții nu consumă tălpile încălțămintei lor și nu merg la cizmar pentru a le repara, iar pacienții intubați în secții de resuscitare nu merg prin pub-uri pentru a bea halbe de bere.  Așadar, nu exista niciun motiv pentru a menține școlile și unitățile comerciale deschise, ceea ce Dvs ați făcut, Sir.

Sir, omul face istoria, iar în această luna de martie al anului 2020 ați decis să scrieți nu numai istoria Dvs personală, ci și înfrângerea gloriosului Regat Unit.

Sir, nu voi fi eu cu siguranță cel care va scrie această Istorie, ci vor fi oamenii de știință și statisticile lor, documentele istoriografiei și ale științelor politice, certificatele de deces întocmite de medicii Organizației Mondiale a Sănătății.

Sir, nu veți putea spune mâine că nu știați, deoarece toată lumea vă informase că nu era vorba despre o simplă gripă, ci despre o epidemie gravă mult mai contagioasă decât ciuma din îndepărtații ani 1300.

Dar să mergem înainte, Sir Boris în expunerea faptelor.

Între prima săptămână și a doua din martie a acestui an, Organizația Mondială a Sănătății (World Health Organization) a declarat starea de pandemie din cauza contagierii cu COVID19 (4).

Sir Boris, în timp ce boala făcea ravagii în Italia, recoltând aproximativ 2000 de morți și zeci de mii de infectați, ați numit această epidemie o răceală, o gripă alimentată de expresiile folclorului tipice comediei italiene.

Sir, am admirat întotdeauna patosul britanicilor și splendoarea nobilimii engleze. Capacitatea de a folosi un anumit criteriu de evaluare și o distanță emoțională corectă, fără a pierde controlul făcând judecăți parțiale și pripite, fără a pierde niciodată autocontrolul, arătând mereu o artă oratorică fermecătoare și elegantă, asezonată cu o doză bună de sarcasm. Sir, cu tot respectul, aici nu văd nimic din stilul englez al trecutului, ci doar cinismul și o atitudine iresponsabilă față de poporul său, cel european, dar mai ales față de Coroană.

Sir, în prima săptămână a lunii martie, dumneavoastră și ministrul apărării, Sir Vallace, i-ați cerut supușilor dvs. să lase loc soartei și anume să se pregătească să-i piardă cei dragi înainte de vreme, deoarece populația Regatului vostru ar fi trebuit să se infecteze la măsura de 60% pentru a face în așa fel încât societatea să dobândească o bună imunitate de turme cât mai curând posibil, pentru a se proteja de viitoarele focare de COVID19.

Sir Boris, în timp ce sicriile italienilor erau îngrămădite în biserici (adesea fără a primi o înmormântare sau incinerare, deoarece epidemia a ucis oamenii atât de repede, mai mult decât o lopată pentru muște) comunitatea științifică mondială, toate statele naționale luau măsuri de izolare – inclusiv SUA, care nu este un exemplu foarte bun de proactivitate în gestionarea acestei epidemii –  v-ați invitat „supușii” să ducă o viața obișnuită, să meargă la școală, să își desfășoare activitatea profesională lăsând magazinele deschise, lăsând libera circulație cetățenilor, neaplicând restricții semnificative pentru a-și proteja oamenii.

Sir Boris, în același timp, mass media engleză a descris italienii (era 13 martie 2020) printr-un medic și prezentator de televiziune Sir Jessen, prietenul Dvs apropiat, dar aceasta nu este vina Dvs, ci este doar o alegere de stil: „Italienii folosesc Coronavirusul drept scuză pentru a nu lucra și pentru a face o siesta lungă.

il dottor Christian Jessen 

Desigur, Sir, dacă credeți că a muri fără înmormântare sau fără a fi incinerat este o siestă lungă făcută cu un ochi închis și unul deschis în fața unui grătar, întrebați-l pe Sir Ferguson al Imperial College (matematician care explică un model genial de contagiere logaritmică) care a încercat împreună cu alți medici să vă convingă de faptul că în cazul în care ați fi continuat cu politica Dvs de „negare”, 250.000 de britanici ar fi murit în cursul anului alăturându-se italienilor și participând, de asemenea, la această „lungă siestă!”[6].

Sir, abia pe 18 martie a acestui an (a fost atunci când ați înțeles gravitatea situației), când Sir Ferguson vă informa că virusul intrase în parlament: „Sir Boris astăzi eu vă comunic că sunt în autoizolare, sunt acasă cu simptome de Covid-19, mă tem că am fost infectat în parlament la Westminster, cu Stimă Sir Ferguson „. Dvs abia pe 18 martie ați închis școlile.

Cotidianele majore care v-au susținut înainte – Sir Boris – începeau acum să vă pună la îndoială și să-și pună întrebări despre cine conduce țara într-un moment de criză fără precedent. Cotidianul conservator Telegraph, până acum câteva zile, trimitea mesaje naționaliste de încurajare a negării Dvs prin e-mailurile abonaților: „Fără panică, vă rog, suntem britanici”, dar acum, ziarul a început să se îndoiască de strategia Dvs „all out”.

Cetățenii britanici, încurajați  de asigurările Dvs, Sir Boris, continua, evident, să-și trăiască viața, să populeze în mod suprarealist străzile din centrul Londrei – dar nu numai – ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, în timp ce contagierea epidemiei îi bombarda în tăcere.

Numai după 18 martie, Sir, începeți o inversare lentă, dar constantă, din păcate era târziu, deoarece în țara Dvs se trecea de la 1543 cazuri la 6650 și peste 50 de decese. Suntem la aproximativ o lună de la izbucnirea epidemiei în Italia (care este datată 21 februarie 2020).

Poate, Sir, această negare nu a fost excesivă? Nu s-a acordat prea mult spațiu răspândirii libere a epidemiei? Sir Boris, doar Sir Ferguson știe! El a înțeles că negarea sau banalizarea acestei boli extrem de contagioase i-ar fi pus pe toți într-un pericol obiectiv, urcând în sălile parlamentului și sărind pe Regalii Coroanei.

Și la fel se întâmplă că din toată lumea liberă a modelului englez”, Sir Boris începe să inverseze. De la un negator convins devine un susținător al blocajului și al „modelului italian”[7]. Mai întâi cu închiderea școlilor și apoi cu cea a magazinelor și alte măsuri drastice cu măsuri de izolare care par să dureze până în iulie[8].

Pe 20 martie ajunge știrea că ministrul apărării – Sir Wallace – mobilizează 20.000 de unități ale armatei pentru a crea o „forță de sprijin a Covidului”, iar Londra suspendă misiunile străine pentru a fi prezente pe teritoriu.

Sir, pe 23 martie (adică când am început să scriu acest articol), prin discursul Dvs către națiune transmisă la TV de pe Downing Street 10, anunță măsuri fără precedent. În mesajul video Dvs apăreați vizibil confuz și cu părul mai dezordonat decât de obicei. Ați ordonat în sfârșit închiderea pub-urilor și magazinelor care nu sunt de primă necesitate (spre surprinderea noastră ne așteptam ca Pub-urile din Londra să le considerați a fi necesități de bază, având în vedere tradiția engleză).

Dar cel mai surprinzător mesaj al comunicatului TV este următorul: „Trebuie să rămâneți acasă!” și anunțați deja alte restricții în următoarele 3 săptămâni. Sir, în aceste ore, guvernul dvs. trimite SMS-uri telefonice către respectabilii Dvs cetățeni pentru a le spune „să stea în casă”. Textul scrie: „Stai în casă, protejează-te” semnat de Serviciul Național de Sănătate (sistemul de sănătate britanic).

Sir Boris, așa cum spunea Iulius Cezar – cuceritorul Galiei – zarurile au fost aruncate; și așa este astăzi, 26 martie a anului 2020, putem spune cu certitudine că virusul nu doar a ajuns la mulți dintre cetățenii Dvs și la Parlamentul din Westminster, dar a intrat chiar în palatul regal, creând îngrijorare și confuzie, absolut de înțeles, printre regali.

Prințul Charles este pozitiv la coronavirus și regina Elisabeta este atent privită pentru a-i monitoriza sănătatea și soarta prințului Filip. Se zvonește pe toate tabloidele engleze că acesta ar fi mort de zile întregi și nu pare doar o indiscreție. Se pare că regina Elisabeta ar fi forțată să tacă deoarece, având în vedere situația de urgență pentru Covid-19, nu s-ar putea celebra o înmormântare de stat[9].


Dar, din 27 martie, Sir, știrea șocantă care, în unele privințe, arată cât de mult pericolul și gravitatea epidemiei de Coronavirus au fost subestimate pe larg de Dvs. Într-un Tweet al aceleiași zile scrieți: „Sunt pozitiv, dar cu simptome ușoare … sunt în autoizolare, dar să nu aveți îndoieli, voi continua să conduc ofensiva împotriva lui Covid-19”. Și în aceeași zi ajunge și știrea că și ministrul sănătății Matt Hancock este infectat cu virusul Covid-19 [10]

Șah mat este cazul să spunem, Regele, Prinții și Regina cu spatele la perete, închiși în turn, jucați de semeția și de incapacitatea de a gestiona situația ale „nebunului” Boris care infectează pe toți, inclusiv caii și pionii de la Westminster.

Sir, regret profund starea dvs. de sănătate și cea a tuturor colaboratorilor și cetățenilor dvs. și sper că în curând vă veți putea vindeca, dar nu să reveniți la exercitarea funcțiilor dvs., pentru că mi-a plăcut și îmi place Anglia așa cum era odată, cea care a făcut istoria democrației, un exemplu pentru toate civilizațiile, cea care iubea știința, cultura și „supușii” săi, Anglia liberală și liberalistă.

De la o vârstă fragedă mi-a plăcut să admir Monarhia Regală, bunul gust englez al predecesorilor săi Premiers, Sir Blair, Sir Callaghan și stilul regal al elegantei Doamne Thatcher.

Dar, datorită Dvs, Sir, astăzi pe cea mai strălucită și mai frumoasă Coroană de basm din Europa, domnește incertitudinea și moartea mângâie linia regalității în penumbră. Basmul dintre Elisabeta și Filip după 73 de ani de căsătorie se încheie … Și William? Deocamdată este rege interimar!

Bibliografy

Note & Articles

[1]https://www.liberoquotidiano.it/news/esteri/21640077/principe_filippo_morto_smentita_famiglia_reali_voci_discorso_regina_elisabetta.html

[2] https://www.ilgiornale.it/news/mondo/ecco-cos-limmunit-gregge-cui-punta-gran-bretagna-1841760.html

[3] https://www.ilsecoloxix.it/genova/2019/04/22/news/festa-della-bandiera-bucci-la-regina-non-ha-mandato-soldi-ma-il-suo-tempo-1.37836411

[4] https://www.who.int/dg/speeches/detail/who-director-general-s-opening-remarks-at-the-media-briefing-on-covid-19–11-march-2020

[6] https://www.wired.it/attualita/politica/2020/03/17/coronavirus-regno-unito-nuove-misure-boris-johnson/

[7] http://www.rainews.it/dl/rainews/media/Coronavirus-Londra-e-Regno-Unito-applicano-modello-Italia-Boris-Johnson-Dovete-stare-a-casa-1b7e4b15-c86f-4077-863f-ebb2a8743cdd.html#foto-1

[8] https://www.iltempo.it/home/2020/03/23/news/coronavirus-inghilterra-gran-bretagna-regno-unito-chiusi-i-pub-londra-boris-johnson-bojo-1300999/

[9] https://www.ilfattoquotidiano.it/2020/03/26/silenzio-sulla-morte-di-filippo-dedimburgo-enigma-e-mistero-ecco-quello-che-si-sa/5749808/

[10] https://www.lastampa.it/esteri/2020/03/27/news/coronavirus-boris-johnson-sono-positivo-ma-con-lievi-sintomi-1.38644802

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: