Un Plasture-Vaccin pentru a învinge Coronavirusul. PittCoVacc o descoperire Italiană la Universitatea din Pittsburgh Luca Vincenti Blog

COPYRIGHT© 2020 LUCA VINCENTI ALL RIGHT RESERVED. 

Adevăratul Progres este a face din Știință instrumentul la serviciul Întregii Umanități și nu Arma în mâna Unora pentru a-i distruge pe Ceilalți

Acesta este Războiul”.


«Dal libro l’Anno del Topo»
di luca vincenti

Copyright© 2020 Luca Vincenti All Right Reserved. 

13 April 2020


Este o descoperire al unui cercetător italian, mai precis a Profesorului Andrea Gambotto de la Universitatea din Pittsburgh, primul posibil vaccin care ar putea să combată Noul Coronavirus.

PittoCoVacc  – așa a fost numit de către cercetători este un mini plasture capabil să producă “anticorpi în 2 săptămâni … o tehnică extraordinară” evidențiază medicul specialist in boli infecțioase Bassetti (directorul secției de boli infecțioase alle Policlinicii San Martino din Genova).

Proiectul s-a născut într-un centru de excelență pentru noile boli emergente. Vorbim despre renumita Universitate de Medicină din Pittsburgh, unde Profesorul Gambotto desfășoară de ani de zile o activitate prolifică de cercetare.

Vaccinul-plasture a dat deja rezultate foarte încurajatoare la primele teste. Pe șoareci funcționează, dar pe oameni ce garanții avem?

Cercetătorul, originar din regiunea Puglia, explică faptul că virusul Covid19 acționează printr-o proteină numită Spike, care pătrunde în celule și le infectează. Vaccinul este, practic, o mini injecție subcutanată care are loc fără durere printr-un plasture cu ace foarte subțiri, capabile să transporte o cantitate foarte mică din acest virus reprodus în laborator. Această concentrație foarte mică a virusului sub piele permite organismului să obțină o reacție imunitară graduală și corectă.

Profesorul explică faptul că acest vaccin este extrem de practic, deoarece fiecare și-l poate administra singur, este simplu în aplicația sa, trebuie doar apăsat pe piele.

Care sunt termenii de punere în practică a testelor pe oameni pentru a verifica eficacitatea?

Cercetătorul italian afirmă: “noi sperăm ca în 1-2 luni să putem începe experimentarea și sperăm că vaccinul va funcționa și la om”.

În ce mod se administrează?

Este un mic plasture cu 400 de micro-ace foarte fine dispuse pe o suprafață de aproximativ 2 cm. Plasturele trebuie să fie așezat pe încheietura mâinii, pe braț sau pe umăr, iar după 3-4 săptămâni corpul nostru ar trebui să poată produce un nivel suficient de anticorpi pentru a lupta împotriva coronavirusului.

Cine este Andrea Gambotto?

Omul de știință italian era deja cunoscut în cronicile internaționale, deoarece împreună cu Louis Falo, de la UPMC (Universitatea din Pittsburgh Medical Center), în 2003, a lucrat la vaccinul altor două coronavirusuri: cel al SARS în 2003, și apoi cel al MERS în 2014. Cercetările privind vaccinul au fost abandonate, deoarece virusurile au eclipsat de la sine.

COPYRIGHT© 2020 LUCA VINCENTI ALL RIGHT RESERVED.

2 gânduri despre „Un Plasture-Vaccin pentru a învinge Coronavirusul. PittCoVacc o descoperire Italiană la Universitatea din Pittsburgh Luca Vincenti Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: